Documenten: Ongevallenformulier + Medisch attest

Ongevallenverzekering

Hier vind je het nieuwe ongevalsaangifteformulier.
Sportievak werkt nu samen met Ethias, dus de oude formulieren mogen niet meer gebruikt worden. En… hopelijk blijf je gespaard van ongevallen zodat je dit formulier niet hoeft te gebruiken…

Wat te doen bij een ongeval?

  1. De ingevulde ongevalsaangifte (deels door slachtoffer, deels door de arts) zo snel mogelijk opsturen naar het secretariaat van Sportievak vzw (per post of scan per mail).
  2. Je ontvangt een mail van goede ontvangst van Sportievak. Zij doen de aangifte bij de verzekeringsmaatschappij. Binnen de 10 werkdagen ontvang je vanwege de verzekeringsmaatschappij een ontvangstmelding met genezingsattest.
  3. Alle kosten (dokter, ziekenhuis, apotheek, tandarts, …) betaal je eerst zelf. Breng eventuele doktersbriefjes eerst binnen bij je ziekenfonds en vraag een kwijting (verschilstaat).
  4. Na tussenkomst van de mutualiteit kunnen de overige kosten rechtstreeks doorgestuurd worden naar de verzekeringsmaatschappij (originele documenten!). Bezorg ook de gedetailleerde medische verslagen van alle onderzoeken/ingrepen ook aan de verzekeringsmaatschappij (ev. per mail).
  5. Bij genezing en/of sporthervatting laat je het genezingsattest invullen door de behandelende arts en bezorg je dat aan de verzekeringsmaatschappij (mag ook per mail).

Voor alle vragen, twijfels of problemen kan je altijd terecht bij Sportievak vzw, zij zorgen voor een snel antwoord. Bij eventuele ziekenhuisopname is het zeker aan te raden ook je hospitalisatieverzekering (bv. via je werkgever) te verwittigen. Geef vooraf de gegevens en nadien de eindafrekening van je hospitalisatieverzekering door aan de verzekeringsmaatschappij.

Sportievak vzw: bel  056 26 44 20  of mail  hilde@sportievak.be  of sophie@sportievak.be.

Geneeskundig attest

Dit attest moet je laten invullen door jouw arts en zelf bewaren: medisch attest 2022